Няма коментари

Виртуална разходка – 3D огледи

3D virtual tours

Когато става въпрос за покупка на жилище, клиентите очакват от брокерите на недвижими имоти да им предоставят цялата информация, от която се нуждаят, за да са сигурни в решението си, независимо дали купуват или продават своя дом, офис или магазин.

Ние от агенция за недвижими имоти Твоят Дом предлагаме иновативна технология за визуализирането на твоя дом – „Виртуална разходка“, даваща възможност на купувача да разгледа желания от него имот в реалистична 360° презентация, а на продавача – увереността, че имотът му е представен по най-добрия начин. Нашата 3D камера, предназначена за пространствено заснемане на интериора, обединява всички неподвижни изображения в едно и създава възможност за виртуална обиколка на дома. Но не обичайната виртуална обиколка, състояща се от статични изображения като в слайд шоу, а обиколка, чрез която купувачът може да се разходи в имота от своя компютър, таблет или смартфон. Той може да разгледа всяко отделно помещение във всички посоки – нагоре и надолу, наляво и надясно, да се движи напред и назад и да увеличава изображението до желаната близост.

Заинтересованият купувач не винаги е в състояние да отиде на място да огледа имота, към който проявява интерес, въпреки че това е най-добрият начин да усети атмосферата му. С 360° виртуалната обиколка той може да влезе вътре в имота, във виртуална среда, максимално близка до физическото усещането при разходка, като е свободен да оглежда сам това, което иска да види. За купувачите, които не са в същия град, в който е имота, това е отлично решение, защото не е нужно да идват лично, за да получат първото си впечатление. Те могат да направят виртуална разходка и да си създадат първоначална представа за имота, чрез тази невероятна 3D технология.

Какво е нужно, за да заснемем вашето жилище?

Всичко е много лесно. Свързвате се с нас и ние идваме да заснемем дома, офиса или магазина ви. След това създаваме план на етажа с реални размери, базиран на заобикалящата го среда от заснемането. Това е напълно автоматизирана система за създаване на 360° виртуална обиколка. До няколко часа вашият имот може да бъде публикуван за продажба или отдаване под наем на нашият уебсайт и в специализираните уеб портали за недвижими имоти. Това е част от бъдещето на виртуалната реалност, приложена в сферата на недвижимите имоти. Среда, в която можете да видите пространството и да усетите атмосферата на всяко жилище, офис, магазин или склад, все едно сте там. Вече имате възможност да стоите във вътрешността на един имот, дори и да сте на километри разстояние и да го разгледате сами. Виртуалната реалност няма да замести личното посещение, но тя ви позволява да видите места и неща, до които не бихте могли да стигнете във всеки момент. Позволете на вашите бъдещи купувачи да видят дома ви, както го виждате вие. С 360° виртуална обиколка вие давате на бъдещите купувачи „виртуалните ключове” от дома си и свободата да се движат в него свободно, потапяйки се в уюта на бъдещия им дом. Тази 3D виртуална разходка, може да бъде споделяна и да бъде гледана на всякакви устройства – компютри, таблети и смартфони.

Предоставянето на възможност на потребителя, да реши къде и как да отиде, е свободата, която всеки клиент иска. Каква е ползата за собственика, който продава или отдава имот под наем? Виртуалната разходка привлича повече посетители към обявата, с която се предлага имотът, дава възможност за бързо идентифициране на купувача с имота, който е готов да купи или наеме, и пести време от несъстоятелни огледи и за двете страни.

Завладейте купувача

Поставете се за момент на мястото на купувача. Помислете върху тези два варианта на търсене в морето от имоти.

Вариант A
Преглеждате списък с обяви по традиционния начин – само с 2D фотографии. Филтрирате през предпочитаната от вас търсачка и имате списък с резултати, които искате да разгледате. Вие сте избрали дом, който смятате, че може да отговаря на вашите критерии. Идва първото впечатление от снимките, а с него не закъсняват и въпросите. Разглеждате снимките на помещенията в имота. Първо, кухнята – обзаведена е с красива вградена кухненска мебел, навярно кухненският плот е от естествен камък, има модерни електроуреди и т.н., и т.н. Това е всичко, което можете да видите от една снимка и преминавате към следващото помещение. Тук отново изникват въпроси. Заинтригувани сте, започвате да правите предположения и изниква цял списък с въпроси с „надеждата да е така, както ви се иска“. Този стандартен метод на търсене и разглеждане създава доста предположения и съмнения, повдига въпроси, които ще намерят отговора си едва по време на реалния оглед.

Вариант Б
Разглеждате списък с имоти, заснети с нашата 3D технология с висока резолюция на изображението. Все още сте изпълнени с предположения и съмнения, но с интерактивния интерфейс вече имате възможност да разгледате напълно реалистичен 3D модел или да направите 360° виртуална разходка. Кликвате и се потапяте в пространството. Сега „стоите“ в центъра на кухнята и помещението се разгръща около вас. Имате чувството, че наистина сте там. Да, 3D моделът или 360° виртуалната реалност го потвърждават – в тази кухня има мебели от масивно дърво с фантастичен кухненски плот от естествен гранит и докато се движите, виждате къде точно са разположени хладилникът, фурната и всичко друго, което е важно за вас. Нещо повече, разхождайки се из имота, получавате подробна текстова информация за всички уреди, мебели и други вещи в него. Придобивате реално усещане за това какъв е обемът на помещението, каква е неговата височина, какво друго бихте могли да разположите в него и как ще обживеете това пространство, според вашите представи за комфорт и уют. Забелязвате визуалните линии и разбирате, че от кухнята виждате директно в хола и може да гледате как играят децата ви, докато подготвяте неделния семеен обяд, например (евентуален решаващ фактор за продажбата на имота ви на семейство с малки деца, за които това е от значение). Съмненията започват да се разсейват. И така това ново и търсено преживяване продължава с останалата част от дома.

Вариант „Б“, предоставя много повече информация на потенциалните купувачи и им помага да решат дали да отделят време да посетят вашия имот. Ако са видели това, което търсят по време на виртуалната разходка, те ще искат да го изживеят и лично. Когато дойдат във вашия имот, ще са значително по-информирани и подготвени емоционално. Това ще са тези купувачи, с които и вие ще искате да се срещнете.

You cannot copy content of this page